sobota, 25 lutego 2017

Awokado z tuńczykiem

Szybka sałatka z awokado. Połączenie z cytryną nadaje wyrazistości i doskonale smakuje. Podobno klasyka :) 

Liczba porcji: 3-4
Składniki






1 awokado
1/2 cytryny
120 gram rozdrobnionego tuńczyka (w sosie własnym)
250 gram pomidorków koktajlowych
sól, pieprz








Awokado obrać, przekroić na pół i wyjąć pestkę. Miąższ przekroić wzdłuż na pół, a następnie w plasterki. Włożyć do miski i zalać sokiem z połowy cytryny. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Pomidorki umyć i pokroić na pół lub w ćwiartki. Dodać do miski tuńczyka i pomidory, całość delikatnie wymieszać i doprawić niewielką ilością soli i pieprzu. Można podawać od razu lub po "przegryzieniu" przez pół godziny.

Gotowa sałatka

marcelina

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz