poniedziałek, 26 września 2016

Makaron z patelni

Idealny sposób na szybki obiad, a przy tym wykorzystanie nadmiaru makaronu z poprzedniego dnia. Mój jest czarny, ale każdy makaron tu będzie pasował. Z podanej ilości wychodzi duża porcja dla jednej osoby.







100 gram ugotowanego makaronu
1 pomidor
3 jajka
2 plastry wędliny
20 gram sera żółtego
pieprz, sól







Na patelnię wlać 2 łyżki wody i wyłożyć makaron. Po chwili na makaron położyć 2 płatki masła, na którym wszystko będzie się potem smażyć. Wędlinę pokroić w kostkę i dodać do makaronu. Umyć i pokroić pomidora na ósemki, a każdą ósemkę na trzy kawałki i natychmiast dodać go na patelnię. Podsmażać przez około 2 minuty. Jajka wbić do garnuszka, dodać sól i pieprz i wymieszać. Ser zetrzeć i dodać do jajek. Wylać całość na patelnię i smażyć na małym ogniu pod przykryciem 5-8 minut, aż wierzch będzie ścięty. Podawać natychmiast, na ciepło.


marcelina

2 komentarze:

  1. Smacznie :) Lubię takie jedzonko :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przede wszystkim jest szybkie i wygodne :) Zapraszam częściej

      Usuń