piątek, 26 sierpnia 2016

Koktajl szpinakowo-pietruszkowy

Mocno zielony koktajl, lecz w brew pozorom słodki, a w smaku wyczuwalne są głównie owoce. Proporcje na śniadaniowy koktajl dla jednej osoby, ok. 300 ml.






100 gram szpinaku
4 gałązki zielonej pietruszki
1 banan
1 nektarynka
100 ml soku pomarańczowego
1 łyżeczka miodu










Szpinak, pietruszkę umyć. Owoce umyć i obrać. Liście pietruszki oderwać i dodać do szpinaku. Szpinak z odrobiną soku przetrzeć blenderem na jednolitą masę. Dodać banan i nektarynkę. Przetrzeć ewentualnie dodając odrobinę soku. Dopiero do całkowicie przetartych warzyw i owoców dodać resztę soku. Wymieszać blenderem na jednolitą masę. Podawać lekko schłodzone.



marcelina

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz