poniedziałek, 11 maja 2015

Krokiety z cannelloni

To przede wszystkim inny pomysł na cannelloni. W tym wypadku faszerowane szpinakiem i panierowane w bułce tartej, ale myślę, że na tych polach można poeksperymentować. W szczegółach techniczny pomógł mi ten przepis.





10 rurek cannelloni
300 gram szpinaku mrożonego
1/2 cebuli
1 ząbek czosnku
40 gram sera feta
2 łyżki śmietany
1 pomidor
bułka tarta
jajko






W rondlu zagotować wodę i gotować rurki dosłownie 3-4 minuty. Ostrożnie je wyciągną i ułożyć oddzielnie na płaskim talerzu do przestudzenia. W międzyczasie na patelni rozgrzać olej, dodać posiekaną cebulkę i czosnek. Gdy będą lekko zrumienione dodać szpinak, przykryć i dusić do całkowitego rozmrożenia. Dodać śmietanę i ser pokrojony w kostkę. Mieszać, aż ser się całkowicie rozpuści. Pomidora pokroić w drobną kostkę i dodać do szpinaku. Przyprawić pieprzem. Rurki ostrożnie nadziewać łyżeczką, a następnie panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na maśle lub margarynie na złoty kolor. Można podawać z dipem czosnkowym lub pomidorowym.


marcelina

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz