niedziela, 14 grudnia 2014

Makaron z tuńczykiem

Ekspresowe danie obiadowe, nie ma możliwości by się nie udało. Jest trochę puszkowe, no ale czego się nie robi dla szybkości. Pomidory w puszcze można zastąpić świeżymi z dodatkiem passaty (przecieru) pomidorowego. Porcja na 2 osoby.







150 gram makaronu
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
2/3 szklanki kukurydzy
1 puszka pomidorów
1/4 łyżeczki pieprzu
1/4 łyżeczki soli










Makaron ugotować wg wskazówek na opakowaniu. W międzyczasie rozgrzać w rondlu trochę oleju i podsmażyć tuńczyka. Dodać kukurydzę. Pomidory pokroić i dodać do tuńczyka razem z sokiem. Całość chwilę podgotować, doprawić solą i pieprzem. Podawać z makaronem.


marcelina

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz