środa, 19 listopada 2014

Makaron z cukinią i beszamelem

W mojej lodówce było pół cukinii, dawno nie było u mnie makaronu, więc zazębiając jedno z drugim mamy dzisiejsze danie.
Składniki na dwie porcje.







1/2 cukinii/bakłażana
100 gram makaronu
40 gram sera żółtego
1 szklanka beszamelu








Makaron ugotować mniej niż al dente. Cukinię/bakłażana pokroić w średniej wielkości kawałki. Na patelni rozgrzać oliwę. Dodać cukinię, chwilę podsmażyć, a następnie dusić pod przykrywką. Później odparować warzywa. Zalać je sosem beszamelowym, dodać makaron i jednolicie wymieszać. "Zapiekać" pod przykrywką na patelni. Po ok. 10 minutach dodać ser żółty na wierzch i pozostawić bez przykrycia na kolejne 5 minut. Ściągnąć z palnika i podawać na ciepło.



marcelina

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz